fredag 6 mars 2009

hejhej bergen

nu är vi framme i bergen, efter jordens läskigaste tågresa mellan oslo och bergen med dalar och bergstoppar om vartannat och massamassa skitläskiga tunnlar. kunde inte sova på grund av dem. i alla fall så var vi oppe på ett ställe som låg 1222 m.ö.h. och där det var tre meter snö på sidorna om spåret. mysigt.
vårat rum är i alla fall brabrabra. mysigt och så, förutom den fula heltäckningsmattan. lite äcklig är den. men i alla fall. juste, vi har visst inga täcken eller kuddar. det är ett till litet problem också.. vår hyresvärd är för tillfället i turkiet, hon ska tydligen stanna där tills i sommar. så hennes man är här "istället". och han är döv.. så det är lite svårt att kommunicera. helt plötsligt, efter att han skjutsat oss till vårt rum och bjudit oss på en kopp kaffe sådär i hallen så försvann han så vi han inte fråga om täcken. och han svarar inte på mobilen heller. på sms alltså, annars skulle jag självklart förstå varför han inte svarade..
det första som mötte oss när vi klev av tåget här i bergen var jordens största regndroppar. inte så överraskande eftersom det regnar 290 dagar om året här. underbart.. och dialekten här är .. hm,, skitskum.. jag är körd. får väl köra med engelskan i början,,
slänger opp bilder från rummet senare. vi ska ut och fixa så kallade d-nummer nu - tillfälliga personnummer, så vi kan öppna nya bankkonton och fixa nya nummer till mobilerna.
later

2 kommentarer:

Anonym sa...

åhh! SKönt och höra att ni är framme :) IkEA har täcken :D <3

LinaOlivia sa...

Oj, skumt, hur gjorde ni med täckena sen? :)