lördag 7 mars 2009

bergen dag två

hannes snygga långkalsonger
elementet som värmer opp vårat rum

utsikt från köksfönstret. sjukt fina tak osvosv..


vårat hus och vi bor i fönstret som pilen pekar på

gata ner mot centrum, tagen från hannes
idag mötte vi för första gången miriam som bor på samma våning som oss. hon visade sig vara från holland och hjälpte oss hitta arbetsförmedlingen här i stan, plus att hon kunde svara på några av våra frågor, och jag är framförallt glad över att hon kunde berätta att myntautomaten vid duschen inte var i bruk längre. för när vi kom läste vi på lappen på anslagstavlan att man skulle lägga i 10 NOK så fick man duscha i tre minuter. wow. men de hade klagat bort det. pjuh. skulle inte ens hinna blöta hela håret på tre minuter.
dessutom har vi mött omar, en 35årig somalier som bott i sverige i 13 år. han är jätteschysst och gav oss tips om jobb, bland annat på en oljeplattform som brandvakt när de svetsar. han menade att det var skitlätt jobb och bra pengar. såhär uttryckte han sig: "börjar det brinna är det bara att släcka elden. skitlätt."
och juste, jag hostar fortfarande. har haft slem i bröstet i ett par tre dagar nu också så det rasslar när jag andas. kokilanan eller hur det nu stavas hjälper inte. nu har det gått ungefär en månad och två veckor. hmm..
dagens ordlista:
dyne - duntäcke
mangel - brist
skill - bena
feiekost - sopborste
dagens ord:
snörrete - snorig.

1 kommentar:

LinaOlivia sa...

Roliga ordlistor!