måndag 9 mars 2009

bergen dag fyra

nu har likningskontoret äntligen tagit emot våra ansökningar om skattekort och d-nummer, så vi lär få dem om en till två veckor. skönt. vi skrev in oss på manpower och uppgav dem som arbetsgivare, och när hon på likningskontoret undrade vilket datum vi började arbeta sa vi att vi inte riktigt visste, men det verkade inte göra nånting. så för att sammanfatta det hela kan vi säga att vi hade otur och träffade en så kallad surkärring vid vårt första besök på likningskontoret. och nej, jag grundar det inte på mitt missförstånd den gången. det jag menar är att vi egentligen inte behöver någon arbetsgivare, men hon hade väl en dålig dag..
dessutom har jag sökt ett antal jobb via internet nu. dels på förskolor och dels som lapplisa. det vore ju skitkul. på onsdag ska hannes på jobbintervju angående någon marketing-grej som vi inte riktigt vet vad det är.. men det lär han ju få reda på.
för övrigt har vi pratat mer med holländaren här, och hon är skittrevlig. hon skulle fråga både på sitt nuvarande och föredetta jobb om de behövde en blond svenne där. hoppas det. för henne hade det tagit en månad att hitta jobb, men för svenskorna som bodde här innan oss hade det tagit en vecka. låter bra. vi har även stött på norskan som bor vägg i vägg med oss. hon sa inte alls mycket.

dagens ordlista handlar om mat:
tyttebär - lingon
markjordbär - smultron
blötkake - gräddtårta
brunost - mesost

dagens ord går hem till nånting mormor är en baddare på att göra, nämligen:
kålrabistappe - rotmos.
later.

2 kommentarer:

Tinalinatiny sa...

Blötkake åt vi alltid när vi var små & någon fyllde år. Som gräddtårta fast det görs på ett annat sätt. Gottigott! :)

Lapplisa? Haha, oj vad skoj!

vego sa...

Vafanta, deras ord är ju fuxed up :D